وکیل مهریه ایرانیان خارج از کشور طبق قوانین سال 2024
وکیل مهریه ایرانیان خارج از کشور بدون نیاز به حضور شما در ایران, قادر به مطالبه مهریه شما را در ایران است. از آنجا که مطالبه و اجرای مهریه نیازمند حضور در ایران است ،ایرانیان مقیم خارج از کشور می توانند بدون حضور در ایران ، مهریه را از طریق وکیل پایه یک دادگستری در ایران پیگیری نمایند.برای این منظور ، باید از طریق سامانه میخک یا سامانه ثنا قوه قضاییه به یک وکیل مهریه در ایران وکالت دهند تا موضوع مطالبه یا پرداخت مهریه از طریق وکیل پیگیری شود.
مهریه چیست ؟
قانون مهریه در ایران بر اساس شرع است. مهریه که به آن مهر نیز گفته می شود، مبلغی است که شوهر در زمان عقد به زن می دهد. آن را هدیه و نشانه تعهد شوهر به ازدواج می دانند.
مبلغ مهریه قبل از ازدواج بین دو خانواده توافق می شود. حداقل یا حداکثر مبلغ قانونی وجود ندارد، اما مهریه معمولاً مبلغ قابل توجهی از پول یا دارایی است.
مهریه را می توان در زمان عقد به طور کامل به زوجه پرداخت و یا به مرور زمان به صورت اقساطی پرداخت کرد. زوجه حق مطالبه مهریه خود را در هر زمان حتی در دوران عقد دارد.
در صورت طلاق، زوجه مستحق مهریه کامل خود است، حتی اگر طلاق از طرف زوج باشد. اگر زوج توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد، ممکن است زوجه بتواند نسبت به اموال یا دارایی خود وثیقه بگیرد.
قانون مهریه در ایران برای حفظ منافع مالی زوجه در صورت طلاق در نظر گرفته شده است. همچنین به عنوان راهی برای شناسایی مشارکت های زوجه در ازدواج و اطمینان از اینکه در صورت جدایی با وی عادلانه رفتار می شود، تلقی می شود.
برخی از ویژگی های کلیدی قانون مهریه در ایران به شرح زیر است:
1- مهریه هدیه شوهر به زن است.
2- مبلغ مهریه قبل از ازدواج بین دو خانواده توافق می شود.
3- زوجه حق مطالبه مهریه خود را در هر زمان حتی در دوران عقد دارد.
4- در صورت طلاق، زوجه مستحق مهریه کامل خود است، حتی اگر طلاق از طرف زوج باشد.
قانون مهریه در ایران موضوعی پیچیده و چندوجهی است. در مورد نقش مهریه در جامعه ایران و تاثیر آن بر حقوق زنان بحث های زیادی وجود دارد. اما شکی نیست که مهریه جزء مهمی از قانون و فرهنگ ازدواج ایرانیان است.
فهرست مطالب مربوط به مهریه این صفحه عبارتند از :
1- حقوق زن در قانون مهریه در ایران
2- پروسه اجرای مهریه از خارج از کشور
8- شرایط مطالبه مهریه ایرانیان مقیم خارج کشور
1-حقوق زن در قانون مهریه در ایران :
مهریه در قانون جز حقوق مالی زن محسوب می شود و مالی است که با عقد ازدواج ، به مالکیت زن درمی آید و او می تواند، در آن تصرف نموده و یا هر زمان که بخواهد، آن را مطالبه کند.در سند ازدواج یا همان عقدنامه ، مهریه به دو صورت عند المطالبه و عند الاستطاعه می باشد.مهریه عند المطالبه به این معناست که هر زمان زن آن را بخواهد از طرف شوهر باید مهریه به او داده شود .ولی مهریه عند الاستطاعه تنها بشرطی داده می شود که مرد توانایی در پرداخت آن داشته باشد.
2-نحوه اجرای مهریه در خارج از کشور:
مطالبه مهریه در سیستم ایران ،فرایندی مشخص را دارد .بنابراین فرقی نمی کند که شما یا همسرتان، خارج از ایران هستید.می توانید توسط یک وکیل متخصص حقوق خانواده ، نسبت به مطالبه مهریه بدون نیاز به حضور در ایران اقدام نمایید.دقت داشته باشید به گفته وکیل مهریه خارج از کشور ، توقیف اموال تنها در ایران ممکن است و شامل اموال خارج از کشور نخواهد شد،زیرا قانون مهریه فقط ناظر به داخل خاک ایران است و در خارج از کشور فقط در صورت موافقت زوجین و تنظیم توافقنامه و سند قانونی قابل دریافت می باشد. لازم به ذکر است که تعداد اندکی از کشورهای اروپایی در هنگام رسیدگی به طلاق قانون مهریه و حقوق زوجه را در نظرمی گیرند.
طبق قانون در طلاق توافقی ،زن می تواند مهریه را ببخشد یا نبخشد یا می تواند کل یا قسمتی از آن را دریافت کند .
بنابراین ،هر توافقی که بین زوجین انجام شود از نظر دادگاه محترم است.پس توجه داشته باشید که در طلاق توافقی، حتما لازم نیست که زن مهریه اش را ببخشد.بلکه هر گونه توافقی که از طرف زن و مرد در مورد مهریه صورت بگیرد قابل پذیرش است.
پذیرش دادخواست طلاق مرد، منوط به تعیین تکلیف حقوق مالی زن است .در نتیجه ،اگرطلاق به درخواست مرد باشد، باید آمادگی اش را برای پرداخت مهریه ی خانم به دادگاه اعلام کند.
البته در این موارد اگر مرد توانایی پرداخت یکجای مهریه را نداشته باشد ،میتواند دادخواست اعسار از پرداخت مهریه بدهد تا در صورت پذیرش دادگاه ، مهریه به صورت اقساط، به زن پرداخت شود.به عبارت دیگر زوج باید ثابت کند دارایی آنچنانی برای پرداخت مهریه ندارد ولی در هر حال چون مهر حق مالی زن است با در نظر گرفتن شرایط و توانایی مالی مرد ،ماهیانه پرداخت شود.
خانم می تواند ،بنا به شرایط و دلایل در طلاق یک طرفه، مهریه اش را هم بخواهد .بعبارت دیگر،اگر خانم با دلایل محکم و قوی ،شرایط عسر و حرج یا شروط دوازده گانه مندرج در عقدنامه را اثبات کند ،دادگاه ضمن رای به طلاق، حکم به پرداخت مهریه هم خواهد داد.
6-چه مواردی برای گرفتن مهریه قابل توقیف است ؟
املاک، زمین -اپارتمان- ماشین -حساب سپرده -سهام- توقیف حقوق ماهیانه همسر تا یک چهارم -سهم الارث همسر و .... در کشور ایران قابل توقیف است. بنابراین اموال خارج از کشور با توجه به داخلی بودن قوانین و احکام ثبتی و مالی قابل توقیف نیست.
7-قانون مهریه در سال 2024 در ایران
طبق بخشنامه جدید مهریه در ایران و تجربه وکیل مهریه ایرانیان خارج از کشور، اولین اقدام برای گرفتن مهریه ، مراجعه به اداره اجرای ثبت است .اگر از طریق اجرای ثبت خانم موفق به توقیف مالی از اقا در ایران نشود برای ادامه رسیدگی به دادگاه خواهد رفت.در صورت داشتن مال و عدم پرداخت مهریه توسط مرد ،مال متعلق به آقا، برای پرداخت مهریه خانم ، به مزایده گذاشته می شود.
البته شوهر از زمان ابلاغ اجراییه مهریه ، ۳۰ روز فرصت دارد تا دادخواست تقسیط مهریه را بدهد. در این صورت،پرونده اجرایی موقتا متوقف می شود تا تکلیف دادخواست اعسار تقسیط مهریه مشخص گردد.
سخن پایانی
ایرانیان خارج از کشور بستگی به کشوری که در آن زندگی می کنند، قادر به مطالبه مهریه خود در کشور محل اقامت خود هستند. که البته قانون مطالبه مهریه در کشور های اروپایی با امریکا و کانادا متفاوت و تابع قوانین مدنی کشور مربوطه می باشد. جهت اطلاع از قوانین محل اقامت خود وکلای دانیک با توجه به تجربه و سابقه 20 ساله در طلاق ایرانیان خارج از کشور می تواند راهنمایی های لازم را به شما ارائه کنند.
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر با ما از طریق واتساپ یا با شماره آفیس تماس بگیرید.
همچنین بخوانید: