1-چه کسانی می توانند نامشان را تغییر دهند ؟
2-فرایند قانونی تغییر نام چگونه است ؟
3-برای تغییر نام از کجا باید شروع کنیم ؟
4-در دادخواست تغییر نام به چه نکاتی اشاره کنیم ؟
5-آیا اسامی مذهبی را می شود تغییر داد ؟
6-اگر نام را عوض کنیم تکلیف مدارک هویتی و تحصیلی چه می شود ؟
7-آیا نام خانوادگی قابل تغییر است ؟
8-فرایند تغییر نام خانوادگی به چه صورت است ؟
آیا می توانم نام خانوادگی همسرم را انتخاب کنم ؟
آیا گروه وکلای دادنیک تغییر نام من را انجام می دهد؟
و اما دسته دوم مربوط به اسامی است که که در ماده ۲۰ ثبت احوال آورده نشده و لذا پذیرش تغییر این دسته از اسامی آسان نیست و نیازمند دلیل محکمه پسند خواهان تغییر نام می باشد.
- برای تغییر نام میتوان به ادارات ثبت احوال سراسر کشور مراجعه کرد و این ادارات در ساعات اداری مدارک متقاضیان را دریافت و به آن رسیدگی میکنند.
- نکته مهم :
- تنظیم و تسلیم درخواست تغییر نام در غیر از محل صدور شناسنامه بلا مانع است که در این گونه موارد پس از پذیرش درخواست و ارسال آن به اداره ذیربط (محل صدور شناسنامه) و طرح در هیات حل اختلاف اقدام لازم معمول و نتیجه برای اطلاع متقاضی به اداره ارسال کننده اعلام خواهد شد.
- درخواست تغییر نام اگر به ادارات ثبت احوال تسلیم شود در هیات حل اختلاف اداره محل صدور شناسنامه مطرح و نسبت به آن با رعایت قوانین و مقررات مربوطه رای صادر میشود. بنابراین موافقت با تغییر نام مورد درخواست موکول به رای صادره از سوی هیات حل اختلاف خواهد بود. پس از وصول رای هیات حل اختلاف به این شرح اقدام خواهد شد:
- در صورتی که رای صادره به نفع متقاضی صادر شده باشد پس از رؤیت متقاضی و تقاضای اجرا نسبت به تعویض شناسنامه با نام جدید اقدام خواهد شد.
- اگر رای صادره علیه متقاضی تعویض نام درخواستکننده صادر شده باشد متقاضی پس از رؤیت آن در صورت تمایل میتواند به استناد ماده 4 قانون ثبت احوال ظرف مهلت مقرر ( 10 روز از تاریخ ابلاغ) نسبت به تصمیم متخذه به دادگاه محل اقامت خود مراجعه و اعتراض کند
- بنابراین یا در همین مرحله اول یعنی هیات حل اختلافی ثبت احوال با درخواست شما موافقت میشه و مراحل صدور شناسنامه جدیدتان انجام می شه و یا درخواستتون رد میشه که ظرف ده روز از ابلاغ رای هیات حل اختلاف ثبت فرصت دارید دادخواست تغییر نام را در دفاتر خدمات قضایی الکترونیک ثبت کنید .
- در دادخواست تغییر نام به چه نکاتی اشاره کنیم ؟
اگر نام را عوض کنم تکلیف مدارک هویتی و تحصیلی ام چه می شود ؟
آیا نام خانوادگی قابل تغییر است ؟
شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه نیز مانند تغییر نام کوچک برای متقاضی، فقط یکبار در زندگی فرد قابل انجام است و فردی که 18 سال به بالا باشد می توانید درخواست تغییر نام خانوادگی کند.
در صورتی که نام خانوادگی پدر شخص زیر 18 سال، تغییر نموده باشد و پدر یا جد پدری، قصد تغییر نام خانوادگی شخص زیر 18 سال را داشته باشند، باید شناسنامه خود را ارایه دهند تا بتوانند با طی کردن نحوه و مراحل تغییر و در صورت وجود شرایط تغییر نام خانوادگی در شناسنامه، اقدام به این امر نمایند.
در صورتی که قیم یا وصی، برای طی کردن مراحل تغییر نام خانوادگی در شناسنامه، جهت اطفال تحت سرپرستی خود، اقدام می نماید، باید مدارک مثبت سمت خود را ارایه دهد.
حال شرایط تغییر نام خانوادگی طبق ماده ۴۰ قانون ثبت احوال چیست ؟
نام خانوادگی، از واژه های نامناسب باشد. مانند : بیچاره، گدا و امثال آن.
نام خانوادگی، بیش از دو کلمه باشد. مانند : خنجری برار عزیزی، فلاح ناگزیر لنگرودی و نظایر آن.
نام خانوادگی، از واژگان خارجی بوده یا با آن ترکیب شده باشد. مانند : علی اف، یوهانسون ، چارلتون و نظایر آن.
نام خانوادگی، از کلمات مذموم و یا مغایر با ارزش های فرهنگ اسلامی باشد. مانند : بی دین، شیطان پرست و نظایر آن.
نام خانوادگی، از واژه های منسوب به مناصب یا القاب و عناوین باشد. مانند : سرهنگ، خان، مهندس و نظایر آن.
نام خانوادگی، از اسامی محل یا منسوب به محل و نامناسب باشد.
هرگاه، محکومیت جزایی موثر برای یکی از افراد خانواده پیش بیاید و داشتن آن نام خانوادگی، موجب ننگ و سرافکندگی باشد.
هرگاه، تغییر نام خانوادگی، به منظور وحدت با نام خانوادگی پدر، جد پدر، فرزند، برادر، خواهر و عمو باشد.
آیا حالا که شرایط تغییر نام خانوادگی را دارم می توانم هر فامیلی را انتخاب کنم ؟
خیر . در این زمینه هم محدودیتهایی وجود دارد. مثلا اگر فامیلی را انتخاب کنید که قبل از این وجود داشته شما باید اول رضایت صاحب حق تقدم آن فامیلی را بصورت محضری کسب کنید .
فرایند تغییر نام خانوادگی چگونه است ؟
اگر نام خانوادگی خود را مطابق با موارد اعلامی ماده ۴۰ قانون ثبت احوال ( ذکر شده در بالا ) قابل تغییر می دانید با دست داشتن مدارک به ثبت احوال محل سکونت مراجعه نمایید:
حق تقدم نام خانوادگی با رعایت تاریخ تقدم صدور اسناد مختص اشخاصی است که بنام آنان در دفاتر مخصوص نام خانوادگی ادارات ثبت احوال به ثبت می رسد و دیگری حق اختیار آن را در آن اداره ندارد مگر با اجازه حق تقدم و این حق پس از وفات به ورثه قانونی انتقال می یابد. هر یک از وراث می تواند شخصی که نام خانوادگی او را در اختیار کرده مورد اعتراض قرار داده و تغییر نام خانوادگی او را از دادگاه بخواهد ولی وراث بالاتفاق می توانند به دیگری اجازه دهند که نام خانوادگی آنان را در اختیار نماید.
تبصره - نام خانوادگی فرزند همان نام خانوادگی پدر خواهد بود اگر چه شناسنامه فرزند در قلمرو اداره ثبت احوال دیگری صادر گردد. فرزندان کبیر می توانند برای خود نام خانوادگی دیگری انتخاب نمایند .
آیا می توانم نام خانوادگی شوهرم را انتخاب کنم ؟
ماده 42 : زوجه می تواند با موافقت همسر خود تا زمانی که در قید زوجیت می باشد از نام خانوادگی همسر خود بدون رعایت حق تقدم استفاده کند و در صورت طلاق ادامه استفاده از نام خانواگی موکول به اجازه همسر خواهد بود
آیا گروه وکیلای وکیل دادنیک ، تغییر نام من را انجام می دهند ؟
سپردن کار به متخصص سبب می شود کار شما سریعتر ودقیق تر انجام شود . در این زمینه وکلای ما با کمال میل اینکار را برای شما انجام خواهند داد . در صورتی هم که تمایل دارید می توانید در این زمینه مشاوره تخصصی را از گروه ما دریافت نمایید .